Vechtlust verzorgd weerbaarheidstraingen, communicatietrainingen, fysieke vaardigheidstrainigen, teamcoaching, coaching on the job en deskundigheidsbevorderingen. Alle trainingen worden in overleg qua inhoud en intensiteit met de opdrachtgever afgestemd.
U kunt bij Vechtlust terecht voor de volgende trainingen:
1. Agressie-/ weerbaarheidstrainingen.
Weerbaarheidstrainingen en agressietrainingen zijn praktische programma’s gericht op persoonlijke groei en gedragscontrole in uitdagende situaties.
Weerbaarheidstrainingen richten zich op het vergroten van zelfvertrouwen, het effectief omgaan met stress en ongewenst gedrag, en het versterken van assertieve communicatie. Deelnemers leren grenzen stellen, zich zelfverzekerd uiten en lastige situaties beter hanteren door middel van oefeningen zoals rollenspellen, ademhalingstechnieken en lichaamstaaltraining.
Agressietrainingen hebben als doel het beheersen van boosheid en agressief gedrag. Ze helpen deelnemers hun emoties te herkennen, triggers te begrijpen en impulsen te reguleren. Hierbij worden technieken zoals ontspanningsoefeningen, conflictmanagement en reflectie op gedrag ingezet om escalaties te voorkomen en constructieve oplossingen te vinden.
Beide trainingen richten zich op het verbeteren van sociale vaardigheden en het versterken van emotionele balans, maar met een verschillende focus: weerbaarheid tegen externe druk en het beheersen van interne impulsen.
2. Omgaan met verslaving/ verslaving met co-morbide psychiatrische stoornissen.
Deze trainingen geven zorgverleners diepgaand inzicht in de medische, psychologische en sociale aspecten van verslaving en leren hen effectieve interventietechnieken, zoals motiverende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie en terugvalpreventie. Ze richten zich ook op het behandelen van co-morbide stoornissen, het herkennen van risicofactoren en het bieden van crisisinterventie. Zorgverleners leren hoe ze effectief kunnen samenwerken met andere professionals en cliënten doorverwijzen naar gespecialiseerde zorg. Het doel is om zorgverleners te ondersteunen in het bieden van een holistische en empathische benadering van verslaving, wat bijdraagt aan het herstel van de cliënt.
3. Herstelondersteunende zorg.
Trainingen voor zorgprofessionals over herstelondersteunende zorg richten zich op het bevorderen van een benadering die de cliënt centraal stelt in het herstelproces, met nadruk op zelfbepaling, autonomie en het verbeteren van de levenskwaliteit. Zorgprofessionals leren hoe ze cliënten kunnen ondersteunen bij het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor hun herstel, het versterken van hun sociale netwerk en het bevorderen van een holistische benadering van zorg. De trainingen behandelen onderwerpen zoals empowerment, communicatie, samenwerking in netwerken, preventie van terugval en crisisinterventie. Het resultaat is dat zorgverleners beter in staat zijn om herstelgericht en op maat gemaakte zorg te bieden, wat bijdraagt aan het welzijn en de zelfredzaamheid van cliënten.
Certificaten
©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.